Szakmai kommunikáció a lakosság nyelvén is

A Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel együttműködve az év legnagyobb villamosipari szakmai rendezvényének, a Bükfürdőn megrendezett 64. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításnak a kommunikációját segítettük 2017 szeptemberében. Feladatunk volt többek között a rendezvény sajtókommunikációja, a közösségimédia-menedzsment, valamint filmes összefoglaló készítése. A megbízás egyik szépsége volt, hogy egy szakmai szervezet álláspontját és üzeneteit kellett párhuzamosan közvetítenünk szakmai és lakossági célcsoportnak.

A 3 napos összejövetel állásfoglalását végül 2 db sajtóközlemény és 1 db témaajánló formájában juttattuk el a médiumokhoz, ezt kiegészítve egy előzetes, helyszíni MTI tudósítás megszervezésével. A közös munka eredményeként összesen 31 db sajtómegjelenés született. A kiküldött sajtóközlemények megjelentek vezető gazdasági és regionális, közéleti, szakmai és HR médiumokban egyaránt. A szakmai pozicionálás eredményeként azóta több televíziós és rádiós interjúfelkérés érkezett az egyesülethez.

Miért szerettük ezt a projektet?
Mert mindig kihívást jelent szakmai üzeneteket úgy megfogalmazni, hogy azt a legkülönbözőbb célcsoportok is értsék és befogadják, továbbá azért, mert ritka az olyan ügyfél, aki bármikor hajlandó egy rögtönzött fizika órát tartani, hogy pontosan megértsük, miről is írunk.

Nézd meg az eseményről forgatott filmünket!